Welk bel abonnement past bij mij?

Mobiel abonnement kiezenHet vinden van het juiste bel abonnement is tegenwoordig een hele zoektocht. Er zijn vele providers (de aanbieders) ,er zijn veel winkels en niet te vergeten talloze abonnementsvormen. Om een goede start te maken in je speurtocht is het noodzaak te weten wat je precies wilt met je mobiel abonnement.

Alleen bellen en SMS - mobiel bereikbaar willen zijn

Bel je alleen af en toe dan is een prepaid abonnement meestal de voordeligste keus. Dit is zeker het geval als er niet elke dag gebeld wordt. Prepaid wil zeggen, zonder abonnement, dus geen vaste kosten. Gemiddeld kost een prepaid gesprek meer dan met een gewoon abonnement. Bellen, versturen van sms of internetten kan met prepaid beltegoed. Beperk het internetten dan wel zoveel mogelijk. Je beltegoed zal snel opraken als je regelmatig online bent met een prepaid telefoon. Met prepaid bellen weet je van te voren wat je kwijt bent aan kosten. Je zult achteraf dus geen hoge rekeningen ontvangen van je provider. Bepaalde providers stellen als voorwaarde dat er minimaal een maal per half jaar een opwaardering van het beltegoed moet plaatsvinden. Indien dit niet gebeurt zal de telefoon worden afgesloten en gaat het beltegoed verloren. Wil je daarna opnieuw kunnen bellen dan zullen er weer aansluitkosten betaald moeten worden.

Regelmatig bellen en SMS

Bij regelmatig mobiel bellen zal een mobiel abonnement in de meeste gevallen het meest voordelig zijn. De keuze uit abonnementsvormen is enorm en vaak niet echt duidelijk. Zoals reeds eerder gezegd is het goed te weten wat je precies wilt met een bel abonnement. Sommige providers hebben abonnementen met alleen belminuten (belbundels) . Sms versturen en internetten vallen buiten deze bundels en worden achteraf in rekening gebracht en zijn daardoor duur. Let daar dus op.

Regelmatig bellen en SMS en mobiel Internetten

Toch willen sms-en en het internet op? Dan kijken of dit binnen de bundel van het abonnement valt. Bij de eerder genoemde belbundels zit dit er niet bij in. Regelmatig internetgebruik en versturen van sms kan dan voor vervelende extra kosten zorgen. Voorkom deze extra kosten door goed te kijken naar een abonnementsvorm waar datgene in zit wat je wilt gaan doen. Vallen sms-en en of internetten wel binnen de bundel , dan zijn er meestal een vast aantal eenheden per maand beschikbaar. Deze eenheden zijn dan te gebruiken als minuten, smsje of als mb. Voorbeeld: des te meer je belt, dan gaat dit af van het totaal aan eenheden en blijven er minder over voor sms en internet. Het is dus zaak te kiezen voor een bundel van voldoende grote, en het liefst met iets extra speling voor het geval er toch meer gebruik van wordt gemaakt dan gedacht.
Er zijn ook abonnementen die uit te breiden zijn met voordeelopties voor sms of internetten. Per optie krijg je dan een specifiek aantal maandelijkse eenheden voor een vast bedrag. Dit bedrag betaal je extra ten opzichte van je maandbedrag voor je abonnement. Voordeel hiervan is dat het aantal belminuten, smsjes en internet mb’s los van elkaar te gebruiken zijn. Let ook hier op dat de voordeelopties voldoende groot zijn voor hetgeen je ermee wilt doen. Opmerking: niet alle voordeelopties zijn te combineren met alle mobiel abonnementen.

Conclusie

Uit het voorgaande blijkt dat eerst het eigen belgedrag en eventuele specifieke wensen ten aanzien van extra opties duidelijk moeten zijn. Is dit eenmaal het geval dan kan gericht worden gezocht naar een passend abonnement.