Blackberry abonnement

Mobiel internetten

Het is tegenwoordig al net zo gewoon als bellen. Mobiel internetten. Op elk nieuw telefoon toestel zit het.
De ins en outs leest u hier.

Meer mobiel internet

Mobiel internet over de grens

Ook in het buitenland zijn er zeer goede opties qua mobiel internet. Echt goedkoop is het mobiel internet in het buitenland niet. Het gaat wel al een stuk beter, maar er is nog veel ruimte voor verbetering. Zowel qua prijs als qua bereik. Per 1 juli 2010 werd al een nieuwe wet doorgevoerd in Europa waardoor je wordt beschermd tegen té hoge internet kosten. Daarmee is het nog niet uitgesloten dat je niet te maken kunt krijgen met hele hoge kosten. Enige voorzichtigheid en oplettendheid van eigen kant is wel geboden.


Roaming

Wanneer je gebruik gaat maken van mobiel internet in het buitenland dan wordt dit mogelijk gemaakt door een techniek dat onder de naam roaming door het leven gaat. Wanneer je op een bepaalde locatie bent waar een verbinding met jouw provider niet kan dan zal er een verbinding tot stand worden gebracht met de netwerken die op dat moment wél in de buurt zijn. Over het gebruiken van elkaars netwerk hebben de diverse providers afspraken gemaakt en kunnen daar ook andere kosten voor in rekening worden gebracht. Deze kosten worden onder het kopje ‘roaming tarieven’ gezet. Via deze roaming overeenkomsten kun je op internet, ook als jouw provider geen verbinding kan leveren in het buitenland.

Onderzoek eerst de mogelijkheden

Zodra je verbinding wil gaan maken met een lokaal internet punt dan zal er eerst worden gekeken of een dergelijke verbinding daadwerkelijk tot stand kan én mag worden gebracht. Als dat zo is dan word je via een aantal verschillende netwerken doorgestuurd naar je eigen provider. Zodra die verbinding tot stand is gebracht kun je gebruikmaken van mobiel internet in het buitenland. Zoek vooraf uit hoeveel dit kan gaan kosten, want niet bij alle providers is roaming inbegrepen bij de maandelijkse prijs. In Nederland is het mogelijk om hoge kosten als gevolg van roaming te voorkomen. Zo kun je het beste alleen gebruikmaken van Wifi, waar mogelijk, of een prepaid mobiel internet abonnement inzetten in het buitenland. Wanneer je gebruik wilt maken van Wifi zul je daarvoor wel in de buurt van een (openbaar) draadloos netwerk moeten zijn waar je dan ook daadwerkelijk gebruik van kunt maken. Vaak zijn er bij wegrestaurants, de meeste hotels en verschillende cafés gratis hotspots waar je gebruik van kunt maken.


Bijna vanzelf maar let wel op

Je kunt dus met dank aan roaming en de afspraken rondom roaming prima mobiel internetten in het buitenland. Zelf hoef je er niks voor te doen, de instellingen worden automatisch aangepast wanneer het signaal tot stand wordt gebracht middels roaming. Houdt er goed rekening mee dat roaming en daarmee mobiel internet in het buitenland niet binnen je bundel valt.
Een van de oorzaken dat we zoveel moeten betalen komt door de onderlinge afspraken van de providers. Wij betalen de extra kosten plus een beetje extra zodat de afspraken tussen de providers kunnen blijven bestaan.

Acties

-