Blackberry abonnement

Mobiel internetten

Het is tegenwoordig al net zo gewoon als bellen. Mobiel internetten. Op elk nieuw telefoon toestel zit het.
De ins en outs leest u hier.

Meer mobiel internet

Mobiel internet op de laptop

Internet, wat zouden we tegenwoordig doen zonder internet? Een jaar of tien geleden wisten we het wel, maar vandaag de dag? Vandaag de dag zouden we ongetwijfeld ontwenningsverschijnselen krijgen. Voor sommige mensen geldt namelijk: “Een dag zonder internet, is een dag niet geleefd.”

Wellicht gaat dat toch net wat te ver, maar een vorm van verslaving is het zeker. Want uit onderzoek van een grote reisorganisatie blijkt dat men het ook op vakantie erg lastig vind om de laptop, smartphone of tablet met rust te laten. Meer dan 60 procent van alle vakantiegangers kan niet zonder internet op vakantie, al is het maar even om het nieuws te volgen of om de e-mail te checken. Gelukkig bestaat er dan zoiets als mobiel internet.
Hoewel dit erg in de kosten kan lopen is niet iedereen zich hier van bewust of vind niet iedereen dit erg. Er zijn steeds meer mensen die speciaal voor de vakantie een mobiel internet abonnement afsluiten zodat ze op hun laptop ook in het buitenland kunnen internetten. Zo zou je een dongel van een van onze Nederlandse providers kunnen kopen, maar wat wellicht nóg verstandiger zou zijn als je naar het buitenland gaat? Het aanschaffen van prepaid mobiel internet bij een van de providers in het land waar je op vakantie bent. Zo kun je genieten van de lage tarieven of in elk geval de standaard tarieven van het betreffende land, mits ze beschikken over dergelijke mobiel internet natuurlijk.

Hoe werkt mobiel internet op je laptop?

Over het algemeen ontvang je van de betreffende provider een usb-stick, een zogeheten dongel. Met die usb-stick kun je mobiel internet ontvangen en fungeert de usb-stick dus eigenlijk als een soort router. Met je unieke inlogcode heb je toegang tot het mobiele internet via je laptop en kun je dus gemakkelijk in de trein, in de bus, op het strand of bij klanten het internet op.

Wat zijn de voordelen van mobiel internet op je laptop?

Het is natuurlijk extreem handig, mobiel internet op je laptop. Overal en nergens online en het is nog goed te betalen ook, maar wat zijn nou echt de voordelen? We sommen er hier een aantal op om je een beter beeld van de voordelen te geven:
1. Je kunt overal waar je bereik hebt internetten.
2. Het is relatief goedkoop en je hebt geen combinatie abonnement nodig met je mobiele telefoon.
3. Je kunt zelf bepalen of je online gaat of eenvoudig de verbinding verbreken door de usb-stick te ontkoppelen.
4. Je kunt zelf het verbruik bepalen en daar ook je mobiel internet abonnement op afstemmen.

Wat zijn de nadelen van mobiel internet op je laptop?

Zoals elke techniek dat betaamt kent ook het mobiele internet een aantal nadelen. Wat maakt deze techniek meer tot een last dan een lust? Dat hangt natuurlijk ook helemaal af van je persoonlijke wensen en eisen, maar in de basis worden onderstaande nadelen ook echt als negatief ervaren. We sommen een paar nadelen op:
1. Je hebt vaak niet in de gaten dat je over je datalimiet gaat. Hierdoor ga je per MB betalen en dat kan aardig in kosten lopen.
2. In het buitenland internetten met mobiel internet is erg prijzig. Je zult daarom vaak een extra bundel bij je provider of een prepaid mobiel internet abonnement in het buitenland af moeten sluiten.
3. Het is goed mogelijk dat je niet overal bereik hebt met mobiel internet. Zeker als je met relatief hoge snelheid beweegt, bijvoorbeeld in de trein of in de auto.

Acties

-