Blackberry abonnement

Mobiel internetten

Het is tegenwoordig al net zo gewoon als bellen. Mobiel internetten. Op elk nieuw telefoon toestel zit het.
De ins en outs leest u hier.

Meer mobiel internet

Mobiel internet vergelijken

We zijn tegenwoordig allemaal mobiel en met meer dan 53 procent van de Nederlandse bevolking in het bezit van een smartphone kunnen we wel stellen dat dat ook echt zo is. De meeste mensen beschikken over een telefoon abonnement waar mobiel internet bij inbegrepen is, maar niet iedereen wil dat. Een los mobiel internet abonnement kan dan uitkomst bieden. Het is dan wel zaak om het aanbod even met elkaar te vergelijken. Een mobiel internet abonnement is namelijk niet altijd even goedkoop. Ook dit ligt natuurlijk aan je wensen en eisen omtrent het abonnement. Als je enkel tijdelijk wilt gebruiken omdat je wacht op een vaste lijn of omdat je op vakantie gaat dan kun je wellicht het beste gaan voor een prepaid mobiel internet abonnement. Echter zitten ook hier weer haken en ogen aan, zoals we dat bij alle producten en diensten in ons land gewend zijn.

Waar dien je in elk geval op te letten als je het aanbod gaat vergelijken?

1. Dekking van de provider

Heeft de provider wel genoeg landelijke dekking om jou constant te voorzien van voldoende verbinding? Het is natuurlijk niet prettig als je midden in een Skype gesprek zit of een bijlage aan het uploaden bent en de verbinding valt weg. Je moet er vrijwel zeker van zijn dat je provider de boel goed op orde heeft. Daar kun je eenvoudig achter komen door de voorwaarden omtrent dekking en bereik te lezen, maar ook ervaringen van oude Ún huidige klanten van de provider op te zoeken.

2. Datalimiet

Hoeveel MB of GB mag je maandelijks verbruiken zonder dat daar extra kosten voor worden gerekend? Zodra je over je datalimiet gaat kunnen de kosten aardig hoog oplopen. Het loont dan ook om even de prijzen van het verbruiken buiten je bundel op te sporen.


3. Maximale snelheid

Vaak staat er een maximale snelheid aangegeven bij het abonnement. Denk dan aan 7,2 Mb/ps of 3,6 Mb/ps. Dat wil zeggen dat de maximale snelheid die het internet onder de meest ideale omstandigheden kan halen 7,2 MB per seconde of 3,6 MB per seconde is. Let er wel op dat je deze maximale snelheid vrijwel nooit zult halen, maar des te hoger de maximale snelheid. Des te sneller je ook daadwerkelijk kunt internetten. Dat wil echter niet zeggen dat je met een 7,2 Mb/ps verbinding altijd sneller internet dan met een 3,6 Mb/ps verbinding. Dat is volledig afhankelijk van de verbinding op dat moment.

4. Internet in het buitenland

Bekijk ook de voorwaarden omtrent internetten in het buitenland. Daar geldt namelijk vaak een apart tarief voor en wordt vaak naast je abonnement berekend. Als je op vakantie gaat dien je dan ook je mobiele internet uit te schakelen of een apart buitenlands mobiel internet abonnement af te sluiten. Dit kan in de vorm van een geheel nieuw abonnement, maar vaak kun je ook speciale bundels tijdelijk activeren voor je huidige abonnement. Dit verschilt overigens per provider.Acties

-