Blackberry abonnement

Mobiel internetten

Het is tegenwoordig al net zo gewoon als bellen. Mobiel internetten. Op elk nieuw telefoon toestel zit het.
De ins en outs leest u hier.

Meer mobiel internet

Mobiel internet

De mobiele telefoon wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. We zijn steeds beter te bereiken en mobiel internet is standaard bij vrijwel elk telefoon abonnement. De diverse providers in ons land geven ons steeds minder belminuten, maar realiseren wel meer pakketten rondom het mobiele internet. Dat doen ze natuurlijk omdat wij veel meer op internet zitten dan dat we onze belminuten verbruiken. Slechte zaak dus voor hun business model en daar passen ze zich maar al te graag op aan. Dat houdt dus wel in dat het mobiele internet duurder is geworden en dat de belminuten goedkoper zijn geworden. Onder mobiel internet komen we niet meer uit. Werkgevers willen graag dat je altijd bereikbaar bent of je vrienden vragen je het hemd van het lijf als je even niet online bent. Waarom is mobiel internet zo belangrijk geworden en waarom zijn we er zo verslaafd aan?

Belangrijk voor de werksfeer

We zijn veel onderweg en ook op het werk is mobiel internet al bijna niet meer te missen. Het synchroniseren van onze agenda en nieuwe opdrachten ontvangen van de baas kan allemaal met onze smartphone en tablet. Zonder mobiel internet zou er nu een hoop communicatie mislopen, want de meeste mensen weten al niet meer wat bellen is. En dan hebben we het natuurlijk over de jongere generaties. Berichtjes via internet sturen is gemakkelijk en kan naar meerdere mensen tegelijk. Het is snel, goedkoop en effectief. Daarom is het ook erg belangrijk voor de werksfeer. Men is altijd op de hoogte en het aansturen van en communiceren met personeel is een stuk efficiënter geworden.

De toekomst van mobiel internet

Er komen steeds betere technieken op de markt en het ontwikkelen en produceren van mobiel internet wordt steeds goedkoper doordat we het steeds meer gaan gebruiken. We zijn inmiddels bekend met het 3G abonnement bij de diverse providers en er komen ook steeds meer gratis hotspots en andere WiFi stations. Daarnaast gaan steeds meer fabrikanten werken met 4G, de vanzelfsprekende opvolger van 3G. 4G is een afkorting van ‘4th generation’, dat wil zeggen dat het de 4e generatie is binnen de mobiele telecommunicatie standaarden. De snelheid die een 4G verbinding kan halen is 100 Mbit per seconde. Afhankelijk van je positie en of je in de auto zit, in de trein zit of op straat loopt zal de snelheid van de verbinding fluctueren. Op dit moment zijn er nog maar weinig landen die over een commercieel netwerk voor 4G beschikken, maar dat zal in de nabije toekomst ongetwijfeld worden gerealiseerd. Men verwacht dat de eerste commerciële netwerken voor ons als consument in 2013 beschikbaar zullen zijn.

Ondanks het feit dat 4G op komst is hebben een hoop fabrikanten mobiele apparaten op de markt gezet die gebruikmaken van de laatste 3G technologie en deze presenteren als 4G. Zo heeft bijvoorbeeld de 3GPP Long Term Evolution de marketing terminologie 4G-LTE in de boeken mogen zetten. Daarnaast kunnen onze telecom providers daar gebruik van maken door hun netwerk als ‘4G’ te presenteren en daar dan ook extra kosten voor rekenen.

Mobiel internet is al geruime tijd niet alleen meer voor de mobiele telefoon beschikbaar. Ook voor laptops en tablets wordt mobiel internet enorm veel gebruikt.

Acties

-