Mobiele telefonie

Mobiel telefoneren heeft een ongekende snelle ontwikkeling doorgemaakt. Sinds de invoering ervan is het al talloze keren verbeterd en vernieuwd.
Ontwikkeling mobiele telefonieDe meeste mensen beschikken tegenwoordig over een mobiel toestel en zijn dus overal bereikbaar en beschikbaar voor telefoongesprekken. Maar ook binnen de mobiele telefonie is nog weer een grote diversiteit. Zowel op het gebied van telefoontoestellen als op het financiële gebied. Er zijn grote verschillen en veel mogelijkheden.

Mobiel bellen, hoe werkt het?

De eigenaar van een mobiele telefoon moet zorgen dat de telefoon is opgeladen, aan staat en is uitgerust met een werkende SIM-kaart. Een SIM-kaart is een klein kaartje die doorgaans in de telefoon, achter de accu geplaatst moet worden. Een dergelijk kaartje wordt geleverd door de provider waar de gebruiker voor kiest. Zodra deze SIM-kaart is geplaatst, kan de gebruiker bellen of worden gebeld. Ook kunnen er tekstberichten worden verzonden en ontvangen en tegenwoordig zijn de meeste mobiele telefoons geschikt om een internetverbinding op te starten. De vaak onzichtbare antenne in de telefoon maakt bij bijvoorbeeld een telefoongesprek verbinding met een mast die op zijn beurt weer in verbinding staat met een centrale. Bij de andere gebruiker gebeurt dit ook. Het geluid wordt tussen het zenden op de mobiele telefoon van de zender en het ontvangen op de mobiele telefoon van de ontvanger gecodeerd: omgezet in analoge en digitale signalen. Er moet wel een mast in de buurt van het telefoontoestel zijn, anders is er niet voldoende bereik. Ook kan het bereik in bijvoorbeeld een supermarkt minder zijn, omdat het contact met de antennemast wordt belemmerd. Dit soort ongemakken komen overigens steeds minder vaak voor doordat de providers er alles aan doen om het ontvangstbereik zo optimaal mogelijk te krijgen.