Weinig bellen, wel mobiel bereikbaar, dan prepaid bellen

Een bekende vorm van mobiel bellen voor de wat minder regelmatige beller is prepaid. De gebruiker kan het prepaid-tegoed op zijn of haar SIM-kaart opwaarderen. Afhankelijk van de provider, kan er nieuw prepaid-tegoed worden gekocht in de supermarkt, bij een tankstation, via internet of via het bellen van een telefoonnummer van de provider. Er kan dan worden gekozen met welk bedrag het tegoed wordt opgewaardeerd. Meestal liggen deze bedragen tussen de 10 euro en 30 euro, maar dit verschilt per provider. Ook kan er soms worden ingesteld dat het tegoed automatisch wordt opgewaardeerd op bepaalde een dag in de maand of wanneer het tegoed onder een bepaald bedrag komt. Bij het kopen van tegoed in een winkel wordt er een bon uitgedraaid. Hier staat een persoonlijke opwaardeercode op. De gebruiker moet vervolgens een nummer bellen deze code intoetsen. Daarna zal het prepaid-tegoed opgewaardeerd zijn.

De kosten in de hand houden, ga prepaid bellen

Het voordeel van het gebruik maken van prepaid is dat de gebruiker controle houdt over de kosten. De gebruiker kan bijvoorbeeld voor zichzelf bepalen dat hij of zij in een maand niet meer dan 10 euro mag verbruiken. Er kan dan 10 euro worden opgewaardeerd aan het begin van de maand. Als het tegoed op is, kan de gebruiker niet meer bellen, maar zal er bij een poging tot bellen de verbinding meteen worden verbroken. Op deze manier geeft de gebruiker niet meer uit dan gewenst. Het gebruik van prepaid is dan ook aan te raden voor gebruik in het buitenland. De kosten voor bellen in het buitenland zijn vaak erg hoog, en daar is de gebruiker vaak niet van op de hoogte. Is het beltegoed op, dan wordt de alleen de verbinding verbroken. Zo krijgt de gebruiker niet onverwachts een hoge rekening thuisgestuurd. Wel is prepaid vooral gericht op het bellen en sms’en. Internetgebruik is vaak erg duur.

Ook bij prepaid bellen geldt, kijk en vergelijk!

Wilt u gebruik gaan maken van prepaid? Vergelijk dan eerst de aanbieders en dus de providers. Bij veel prepaid SIM-kaarten ontvangt u bij aanschaf meteen beltegoed. Meestal is het beltegoed dat u ontvangt gelijk aan de aanschafkosten van de SIM-kaart, meestal is dit 5 of 10 euro. Bij sommige providers krijgt u zelfs het dubbele bedrag in beltegoed. Let u ook goed op de kosten. Vergeet niet de kosten van een sms, het beltarief per minuut en de kosten van de voicemail te vergelijken. Hierbij zult u ook ontdekken dat bepaalde providers gebruik maken van bundels die u in- en uit kunt schakelen door middel van een sms. Door deze bundels kunt u voordeliger sms’en.