Dure telefoon, dan wellicht verzekeren

Wanneer u eenmaal een telefoontoestel heeft, en eventueel daarbij een abonnement, is het raadzaam na te denken over het verzekeren van het toestel. Niet alleen het aantal opties op de nieuwe telefoons zijn gestegen, maar ook de prijs is in de loop der jaren flink opgelopen. Omdat de meeste smartphones zijn uitgerust met een touchscreen, is een telefoon een gevoelig stukje elektronica geworden.
Mobiel kapot Een barst in het touchscreen kan flinke reparatiekosten met zich meebrengen. Ook kan bij het laten vallen van het toestel elektronica aan de binnenkant van het toestel defect raken, en zult u niet zelf kunnen repareren. Ook kunt u zich in zo’n geval niet melden bij de leverancier voor de standaard garantie. Wel kunt u zich tegen deze situaties beschermen door een verzekering af te sluiten. Bij een abonnement wordt u hierbij een beetje geholpen. Meestal vraagt de medewerker bij wie u het abonnement afsluit of u het toestel wilt verzekeren. Het is niet onverstandig van te voren te kijken welke maatschappijen uw telefoon kunnen verzekeren en tegen welke prijs. De verzekering die de winkel of medewerker waar u uw abonnement afsluit u aanbiedt is niet per definitie de beste of goedkoopste. Heeft u er niet van te voren over nagedacht, dan kunt u gerust zeggen dat u er nog even over na wil denken. De meeste providers geven u na het afsluiten van het abonnement een maand de tijd om alsnog de verzekering af te sluiten.

Verzekeren, lees de voorwaarden goed

Gaat u een verzekering afsluiten voor uw toestel? Lees dan goed de voorwaarden door. Bij de meeste verzekeringen is er sprake van een eigen risico of worden bepaalde oorzaken van schade uitgesloten van vergoeding. U kunt dit beter van te voren weten dan erachter komen na een schadegeval. Ook bij verzekeringen is er sprake van een contracttermijn.