Samsung Ativ S

Samsung Ativ S

De eerste Windows 8 smartphone van Samsung is de ATIV S. De naam betekend in het Latijns Vita, leven. Het toestel is uitgerust met een 1,5 GHz dual-core processor, waardoor snel werken op de smartphone geen probleem is. Het toestel is alleen in het zwart verkrijgbaar. De prijs voor de smartphone is High End voor een Windows 8 Phone. Vanwege het succes van Samsung met Android zijn we benieuwd geworden van de kwaliteiten met de nieuwe Windows 8 Phone.

Afmetingen/scherm en bediening

De Samsung ATIV S is een dunne smartphone en weegt slechts 135 gram. De afmetingen zijn 13,80 x 7,10 x 0,90 centimeter. Het toestel behoort zeker niet tot de kleinste smartphones. Veel gebruikers vinden het fijn, maar het kan een minpunt zijn als je de smartphone even gemakkelijk in je broekzak wil stoppen. Het toestel heeft namelijk een beeldscherm van 4,8 inch. Het beeldscherm is wel HD Super AMOLED. De Samsung ATIV S verdient één groot pluspunt voor het beeldscherm. Het scherm is zuinig in gebruik, HD en ook nog eens super scherp. Alles wat je van een beeldscherm zou willen zien is verwerkt in het nieuwe toestel van Samsung. De resolutie van het scherm is 720 x 1280 pixels en de bediening verloopt via Windows 8 phone.

Bel- & datafuncties / geheugen en connectiviteit

Bellen en gebeld worden is geen probleem met de ondersteuning van GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Internetten is ook geen probleem met UMTS en HSDPA. Het toestel is voorzien van 3G en helaas nog niet met 4G. Wil je een sms, mms en e-mail versturen? Dit is geen enkel probleem met de Samsung ATIV S. Het instellen van beltonen kan met trilalarm, polytone en mp3. Het interne geheugen is ruim genomen 16 GB intern Flash geheugen. Als dit nog niet genoeg is dan is het een pluspunt dat je de smartphone kan uitbreiden. Een uitbreiding kan met een MicroSD kaart. Als je data wil overzetten dan kan dit met USB of Bluetooth. Snel contact delen met andere smartphone gebruikers kan met s-beam. S-beam werkt via het super snelle NFC systeem. NFC zal in de toekomst ook gebruikt worden om te betalen met je smartphone in winkels.

Multimedia

Audio luisteren, kan met de Samsung ATIV S via WMA, MP3, M4A en AAC. Het bekijken van video’s kan via H.263, H.264, MP4, WMV, M4V en MOV. De Samsung ATIV S is een combinatie van een Samsung smartphone met Windows 8 functionaliteiten. Je kunt hierdoor nog gewoon Samsung Chat gebruiken op je smartphone. Nieuwe aanpassingen zijn de social media toepassingen. In je beginscherm wordt je al up-to-date gehouden met de statussen van vrienden op Social media. Nog een voordeel is de speelhoek voor kinderen. Kinderen kunnen zo in een afgeschermd gedeelte op de smartphone spelen. Zodat ze niet terecht komen op verkeerde applicaties of websites. Samsung ATIV S is absoluut zeker weten één van de betere Windows 8 Phones van dit moment. Samsung heeft zeker weten een mooi toestel neergezet met de ATIV S.

 

Samsung acties

Profiteer nu van onderstaande Samsung acties. Aantrekkelijke Samsung aanbiedingen, scherp geprijsd dus extra voordeel.

Specificaties

  • Gewicht: 135 gram
  • Afmeting: 137x71x9 mm
  • Geheugen: 16 GB - SD kaart
  • OS: Microsoft Windows Phone 8
  • Display: Super AMOLED 16M colors
  • Displaysize: 720 x 1280 pixels
  • Camera: 8.0 megapixel
  • Camera: foto/video - div.functies
  • Data: UMTS/HSDPA
  • Features: gps-navigatie