Samsung Galaxy Ace 2

Samsung Galaxy Ace 2

Het derde Samsung Galaxy Ace generatie toestel is de Samsung Galaxy Ace 2. Het toestel draait op Android 2.3 en is uitgerust met het paradepaardje de zogenaamde Social Hub. Hiermee kan je direct zien wat jouw vrienden doen via de social media en wat hun status is. Een groot voordeel is dat dit betaalbare toestel uitgerust is met de Android Market. Hierdoor doe je helemaal mee met alle populaire applicaties van Android. Denk aan applicaties als Angry Birds of misschien wel WhatsApp met je vrienden. Het wordt dus tijd om dit betaalbare toestel eens beter te bekijken. Want wat kan de nieuwe Samsung Galaxy Ace 2 eigenlijk precies?

Afmetingen/scherm en bediening

De Samsung Galaxy Ace 2 is 11,80 x 6,20 x 1,10 cm groot en is een lichtgewicht met 118 gram. Het toestel is voorzien van een TFT beeldscherm wat wel als een klein minpunt gezien moet worden. Een TFT beeldscherm is één van de meest gebruikte en goedkoopste oplossingen voor een beeldscherm. Maar de zeer lage prijs voor het toestel maakt wel een hoop goed. De batterij van de Samsung Galaxy Ace 2 gaat 450 minuten mee onder normale omstandigheden. In standby tijd is dit 640 uur wat vrij lang is voor een smartphone. De Samsung Galaxy Ace 2 draait op Android 2 oftewel op Gingerbread. Gingerbread heeft een aantal nieuwe functies waar je gebruik van kan maken. Zoals het eenvoudig kopiëren en plakken van woorden en zinnen. Wat ook nieuw is aan de Samsung Galaxy Ace 2 is de ondersteuning van NFC. Dit is een middel waarmee in de toekomst in de winkels betaald mee zou kunnen worden.

Bel- & datafuncties / geheugen en connectiviteit

Met de connectiviteit van de Samsung Galaxy Ace 2 zit het wel goed. Het toestel ondersteund de GSM netwerken GSM 900, GSM 1800 en GSM 190. Er is ook ondersteuning aanwezig voor Wifi, Bluetooth 3.0, HSDPA en UMTS. Een voor geïnstalleerde applicatie op de Samsung Galaxy Ace 2 is Samsung Chaton. Dit is een soort WhatsApp variant speciaal voor de Samsung telefoons. De software wordt ook ondersteund door andere software zoals de OS van Apple en Android toestellen. Waardoor dit een concurrent is voor WhatsApp. Een leuk extraatje van Chaton is het versturen van e-cards oftewel AMS. Om het geheugen is nadenken ook niet nodig want het toestel heeft 2GB aan intern geheugen. Dit is eventueel uit te breiden met een MicroSD kaart.

Multimedia

De Samsung Galaxy Ace 2 heeft niks te klagen over het gebruik van bestanden. Het toestel ondersteund MP3, WAV, eAAAC+, AC3, H.264, H.263 en MP4 bestanden. Verder is het eenvoudig om naar de radio te luisteren onderweg met de ingebouwde FM radio. Mocht je nog van plan zijn om zelf dingen op te nemen dan is er nog de ingebouwde voicerecorder. Uiteraard is het toestel ook uitgerust met een fotocamera. Het toestel is voorzien van een 5 megapixel camera en een 720p HD videocamera. Waarmee je HD filmpjes kan maken en later kan afspelen op je televisie. Alles bij elkaar is de Samsung Galaxy Ace 2 een leuk toestel voor de beginnende smartphone gebruiker. Het heeft vrijwel alles wat je nodig hebt voor een heel aantrekkelijke prijs.

 

Samsung acties

Profiteer nu van onderstaande Samsung acties. Aantrekkelijke Samsung aanbiedingen, scherp geprijsd dus extra voordeel.

Specificaties

  • Gewicht: 118 gram
  • Afmeting: 118x62x11 mm
  • Geheugen: 2GB - SD kaart
  • OS: Android 2.3
  • Display: TFT 16M colors
  • Displaysize: 480 x 800 pixels
  • Camera: 5.0 megapixel
  • Camera: foto/video - div.functies
  • Data: UMTS/HSDPA
  • Features: gps-navigatie