Review Samsung Galaxy Core

Samsung Galaxy Core

Wanneer je een smartphone zoekt die budgetvriendelijk is, maar waar niet is bezuinigd op de mogelijkheden dan kan deze Samsung Galaxy Core een interessante optie zijn. het toestel heeft een 4,3 inch display en draait op Android 4.1 Jelly Bean. Met een 1.2GB dual core processor heeft deze smartphone ook genoeg capaciteit om alles vloeiend te laten lopen. Zoals we bij de meeste smartphones van Samsung gewend zijn, heeft de Galaxy Core ook de TouchWiz interface en nog een aantal features die je bij andere smartphones tegenkomt. Zo heeft de Samsung Galaxy Core aan beide kanten een camera, en kan je de VGA frontcamera van ook als webcam gebruiken. Ook is deze telefoon goed geschikt voor internet en diverse leuke app’s uit de Android Market of Google Play.

Afmetingen/scherm en bediening

De Samsung Galaxy Core heeft een gewicht van 124 gram en is 12,9 x 6,8 x 0,9 centimeter groot. Een leuke optie is dat deze telefoon in twee verschillende kleuren leverbaar is, wit en blauw. Opmerkelijk aangezien enkele duurdere modellen alleen in de kleur wit verkrijgbaar zijn. Verder wordt de telefoon helemaal bediend via de vaste knop en het touchscreen van 4,3 inch groot. Dankzij de Android Jelly Bean 4.1 besturingssysteem is werkt het programma vloeiend en is de bediening kinderlijk eenvoudig te noemen. Het scherm is een TFT kleurenscherm met LED verlichting. Dit is een van de meest toegepaste schermen, aangezien ze van goede kwaliteit zijn, en de techniek relatief goedkoop te noemen is. Een nadeel van dit soort schermen is de slechte leesbaarheid bij een felle verlichting of in de zon.

Bel- & datafuncties / geheugen en connectiviteit

Ook de Samsung Galaxy Core ondersteund de GSM 900, 1800 en 1900MHz netwerken waardoor je altijd mobiel bereikbaar bent. Daarnaast kan je ook goed internetten met deze telefoon. Dankzij de UMTS en HSDPA ondersteuning kan je snel webpagina´s bekijken en over het internet surfen. HSDPA zorgt ervoor dat je een snelle laadtijd hebt zodat je niet uren hoeft te wachten voordat de pagina volledig leesbaar op je scherm verschijnt. Verder kan je ook nog leuke app´s als Angry Birds of Whatsapp downloaden. Daarnaast behoren sms en mms ook tot de standaard mogelijkheden. Ook heeft de Samsung Galaxy Core een uitgebreide lijst met tonen en alarmen zodat je alle meldingen een apart signaal kan toewijzen. Standaard heeft Samsung Galaxy Core een flash geheugen van 8GB, maar dit valt met behulp van een Micro SD-kaart eenvoudig uit te breiden. Verder kan je met behulp van een USB 2.0 aansluiting je data naar een vaste computer of laptop versturen. Dankzij de Bluetooth verbinding kan je een headset of handsfree carkit verbinden met je telefoon. Ook WiFi behoort tot de mogelijkheid zodat je naar Hotspots kan zoeken of gebruik maken van een draadloos netwerk.

Multimedia

Doordat de Samsung Galaxy Core op Android 4.1 Jelly Bean draait, kan je zeer veel standaard formaten van audio en video zonder problemen afspelen op je toestel. Daarnaast kan je ook veel afbeeldingen bekijken. Standaard afbeeldingformaten als JPG, PNG, BMP zijn geen enkel probleem. Ook MP3 en MPEG4 worden moeiteloos geopend. En doordat de telefoon internet ondersteund kan je diverse spelers downloaden voor verschillende bestandsextensies.


 

Samsung acties

Profiteer nu van onderstaande Samsung acties. Aantrekkelijke Samsung aanbiedingen, scherp geprijsd dus extra voordeel.

Specificaties

  • Gewicht: 124 gram
  • Afmeting: 129x68x9 mm
  • Geheugen: 8 GB - SD kaart
  • OS: Android 4.1
  • Display: TFT scherm
  • Displaysize: 480 x 800 pixels
  • Camera: 5.0 megapixel
  • Camera: foto/video - div.functies
  • Data: UMTS/HSDPA
  • Features: gps-navigatie