Review Samsung Galaxy Grand

Samsung Galaxy Grand

Deze Samsung Galaxy Grand is bedoeld voor mensen die een grote smartphone willen die ook de nodige features ondersteunt. Ook wordt deze Galaxy Grand met een display van vijf inch vaak als goed alternatief gezien voor de Samsung Galaxy Note II. Ook deze Samsung werkt op het Android besturingssysteem versie 4.1 Jelly Bean. Het toestel heeft 1 GB RAM geheugen en standaard vier GB interne opslagcapaciteit, maar deze valt natuurlijk gemakkelijk uit te breiden met een Micro SD kaart. Ook het maken van foto’s en video’s is met dit toestel geen enkel probleem aangezien hij zowel een front camera (2 megapixel) en een camera aan de achterzijde van acht megapixel. Hiermee kan je ook 1080P Full HD video’s opnemen. Ook is deze Samsung Galaxy Grand voorzien van TouchWiz Interface en voorgeïnstalleerde Hubs waardoor je direct toegang hebt tot de populairste muziek, spelletjes en video’s van dit moment. De Samsung Galaxy Grand heeft ook veel features die we op de Galaxy S3 en en de Galaxy Note II ook al zagen. Hieronder verstaan we de functies van Direct Call, Smart Alert en Multi Window waardoor je prima kan multitasken. Het grote voordeel van deze Samsung Galaxy Grand is dat hij zowel Single Sim als Dual Sim beschikbaar is.

Afmetingen/scherm en bediening

De Samsung Galaxy Grand is een apparaat met royale afmetingen. Dankzij het vijf inch grote scherm is de bediening eenvoudig. Het apparaat wordt namelijk bediend doormiddel van het touchscreen. Verder is het toestel 14,4 x 7,7 x 1,0 centimeter groot. Het design is strak zoals we dat van Samsung gewend zijn. dankzij de grote home button kan je snel naar het startscherm terugkeren. Het scherm van de Samsung Galaxy Grand is een TFT-LED kleurenscherm wat als enige nadeel heeft dat het in fel licht lastiger wordt om af te lezen. De resolutie van 5 inch scherm is 400 x 800 pixels. Zoals we aangaven heeft het toestel twee camera’s en dankzij het Zero Shutter Lag is er geen lange sluitertijd meer. Verder kan je ook bij in een slecht verlichte omgeving goed fotograferen dankzij de ingebouwde flitser die automatisch wordt geregeld dankzij de ingebouwde lichtsensor.


Bel- & datafuncties / geheugen en connectiviteit

Met deze Samsung Galaxy Grand zal je altijd en overal bereikbaar zijn. deze telefoon ondersteund namelijk GSM 900,1800 en 1900 MHz waardoor je altijd een goed ontvangst hebt. Tevens behoort snel internet tot de mogelijkheid dankzij UMTS en HSDPA. Via HSDPA is een snelle laadtijd gegarandeerd waardoor een pagina binnen enkele seconden geladen is. Ook sms en mms behoren tot de standaard mogelijkheden. Deze telefoon is ook verkrijgbaar als Dual Sim zodat het de ideale telefoon is voor op het werk. Dankzij internet en Google Play kan je ook Whatsapp installeren zodat je met al je vrienden in contact blijft.

Multimedia

Wat is nu een smartphone zonder de ondersteuning van diverse multimedia toepassingen? Met deze Samsung Galaxy Grand kan je alle standaard formaten muziek, video´s en afbeeldingen zonder problemen openen. Dus van een MP3 tot een MPEG4 videoformaat en JPG afbeelding, alles is mogelijk op deze smartphone. Mocht je nu een formaat hebben wat niet ondersteund wordt. Dan kan je met behulp van het internet eenvoudig een ander bestand downloaden die bestanden met afwijkende extensies wel kan openen.


 

Samsung acties

Profiteer nu van onderstaande Samsung acties. Aantrekkelijke Samsung aanbiedingen, scherp geprijsd dus extra voordeel.

Specificaties

  • Gewicht: 162 gram
  • Afmeting: 144x77x10 mm
  • Geheugen: 8 GB - SD kaart
  • OS: Android 4.1
  • Display: TFT scherm
  • Displaysize: 480 x 800 pixels
  • Camera: 8.0 megapixel
  • Camera: foto/video - div.functies
  • Data: UMTS/HSDPA
  • Features: gps-navigatie