Samsung Galaxy Nexus

Samsung Galaxy Nexus

De Samsung Galaxy Nexus was eerder bekend als Google Nexus Prime telefoon en werd als de grote opvolger gezien van de populaire Google Nexus S. De nieuwe Samsung Galaxy Nexus is direct uitgerust met Android software 4.0 Ice Cream Sandwich. Net als zijn kleine broertje is het curved design weer verder uitgewerkt en ziet het toestel er gelikt uit. Het toestel is voorzien van een prachtig groot Super Amoled HD touchscreen beeldscherm. Vanaf nu kan je in hoge kwaliteit filmpjes bekijken op een prachtig 4,65 inch beeldscherm. Je hebt zo als het ware een kleine televisie op zak om onderweg filmpjes te kijken, maar ook filmpjes mee te maken. De hoogste tijd dus om de Galaxy Nexus verder te bekijken.

Afmetingen/scherm en bediening

Ondanks het prachtige grote beeldscherm is de Samsung Galaxy Nexus slechts 13,60 x 6,80 x 0,90 centimeter groot. Het lijkt bijna onmogelijk om de techniek in zo’n klein toestel te stoppen. Daarbij weegt het toestel ook nog eens slechts 135 gram. Het beeldscherm is natuurlijk fenomenaal dankzij de Full HD kwaliteit is het haarscherp zelfs in direct zonlicht. Daarbij is het beeldscherm ook nog eens energiezuinig waardoor het toestel onder normale omstandigheden 500 minuten meegaat. Een andere leuke toevoeging is een 1,2 GHz processor waardoor multitasking geen enkel probleem wordt voor de nieuwe Nexus. Verder is er in het toestel NFC aangebracht. Volgens de wetenschappers kan er met dit systeem in de toekomst betaald worden in de winkel. Op dit moment kan het gebruikt worden om super snel data en foto’s met andere NFC toestellen uit te wisselen. Een andere leuke nieuwe optie op de Galaxy Nexus is de People App. Hiermee kan je jouw vrienden opzoeken en vervolgens hun laatste updates zien op Social Media.

Bel- & datafuncties / geheugen en connectiviteit

Net als iedere moderne smartphone ondersteund het toestel GSM 900, 1800 en 1900 MHz. Als extra connectiviteit opties is er gedacht aan wifi, bluetooth, GPS, 3G en natuurlijk het bekroonde NFC systeem van de Samsung Galaxy Nexus. Uiteraard ondersteund de smartphone ook e-mail. Je kan via de smartphone eenvoudig mailtjes maken en versturen, maar ook ontvangen. Het geheugen van de Samsung Galaxy Nexus is vrij uitgebreid namelijk 16 GB intern. Een nadeel is wel dat het geheugen niet verder uit te breiden is met bijvoorbeeld een MicroSD. Terwijl dit wel handig als je regelmatig grote Full HD filmpjes bekijkt op je smartphone.

Multimedia

De ondersteuning van filmmateriaal is vrij klein bij de Samsung Glaxy Nexus. Het toestel ondersteund alleen MP4, H.264 en H.263 bestanden. Maar dit kan voldoende zijn voor het aantal filmbestanden dat je in het bezit hebt. Voor muziek kan er geluisterd worden naar MP3, WAV, eAAC+ en AC3 bestanden. Het toestel is verder uitgerust met een 5 megapixel fotocamera inclusief LED flitser en panoramafunctie. De fotocamera valt volgens verschillende mensen wel tegen vergeleken met andere smartphones. Een voordeel is wel dat het toestel een 1080p Full HD videorecorder systeem heeft waarmee zelf Full HD filmpjes gemaakt kunnen worden. Alles bij elkaar is de Samsung Galaxy Nexus een prima smartphone alleen was er door de critici meer van verwacht. Maar het is absoluut een waardige opvolger voor de Google Nexus S.

 

Samsung acties

Profiteer nu van onderstaande Samsung acties. Aantrekkelijke Samsung aanbiedingen, scherp geprijsd dus extra voordeel.

Specificaties

  • Gewicht: 133 gram
  • Afmeting: 137x71x9 mm
  • Geheugen: 16 GB - SD kaart
  • OS: Android 4.0
  • Display: Super AMOLED 16M colors
  • Displaysize: 720 x 1280 pixels
  • Camera: 8.0 megapixel
  • Camera: foto/video - div.functies
  • Data: UMTS/HSDPA
  • Features: gps-navigatie