Samsung Galaxy Pocket

Samsung Galaxy Pocket

Wat als een smartphone nog geen honderd euro zou kosten? Samsung bedacht voor dit vraagstuk de ultieme oplossing. De Samsung Galaxy Pocket moet de budget versie zijn voor iedereen die geen dure smartphone wil aanschaffen, maar toch een beetje functies wil hebben. Met de introductie van de budget smartphone waren we direct enthousiats. Want wat is er op dit moment allemaal mogelijk voor het budget van nog geen honderd euro. We zien de Samsung Galaxy Pocket dan ook vooral als een oplossing voor de startende smartphone gebruiker. Tijd om te kijken wat de telefoon precies inhoud.

Afmetingen/scherm en bediening

De Samsung Galaxy Pocket is lekker compact met 10,40 x 5,80 x 1,20 centimeter. Veel gebruikers zien dit als een groot voordeel. De smartphone kan nu namelijk eenvoudig mee in je broekzak. Je hebt dus geen gedoe meer met de smartphone meenemen. De Samsung Galaxy Pocket is ook nog eens een lichtgewicht met 97 gram. Het beeldscherm is 2,8 inch en het is een TFT beeldscherm. Dit is natuurlijk niet super deluxe, maar wat verwacht je voor nog geen honderd euro? Voor een toestel als de Samsung Galaxy Pocket voldoet het beeldscherm uitstekend. De bediening gaat namelijk gewoon via een touchscreen. Het besturingsysteem is Android 2.3 Gingerbread dit is de eerste editie met een aantal smart toepassingen. Denk aan het kopiëren van zinnen en woorden met je vingers.

Bel- & datafuncties / geheugen en connectiviteit

De ondersteuning van GSM 900, 1800 en 1900 MHz zorgt ervoor dat je volledig bereikbaar bent met je smartphone. Verder kan je met je betaalbare smartphone snel internetten door de ondersteuning van UMTS en HSDPA. Je kunt met de smartphone zowel sms, mms en e-mails verzenden. Beltonen kan je instellen met trilalarm, polyfone en mp3. Tot nu toe is er dezelfde ondersteuning als bij iedere andere dure smartphone als het gaat om bel & datafuncties. Met het interne geheugen van 3GB flash is zeker weten niets mis. Mocht er nog geheugen tekort komen dan is dit uit te breiden met een MicroSD kaart. Het overzenden van bestanden kan met Bluetooth, USB en Wifi.

Multimedia

De Samsung Galaxy Pocket is helemaal uitgerust met de TouchWiz interface. Met de TouchWiz interface kan je snel bij je applicaties komen. Je kunt ook direct even op Google iets opzoeken of de weersvoorspelling van vandaag bekijken. Dit zijn allemaal leuke toevoegingen die je telefoon net even iets slimmer maken dan oudere toestellen. Een klein nadeel is misschien de 2 megapixel fotocamera aan de achterzijde. Hier kan je wel foto’s mee maken, maar de kwaliteit is slecht. Maar voor de prijs mogen we uiteraard niet zeuren en mogen we blij zijn dat er een fotocamera inzit. Een aantal applicaties op de smartphone zijn standaard ingebouwd, waaronder Google Maps. Maar de smartphone is verder helemaal uit te bouwen met gratis applicaties. Zelfs het beroemde spelletje Angry Birds kan gespeeld worden op de Samsung Galaxy Pocket. Op het toestel zijn wat op en aanmerkingen te maken. Maar als er naar de prijs gekeken wordt dan verdiend het toestel zeker weten een dikke tien voor de prijs/kwaliteit verhouding.

 

Samsung acties

Profiteer nu van onderstaande Samsung acties. Aantrekkelijke Samsung aanbiedingen, scherp geprijsd dus extra voordeel.

Specificaties

  • Gewicht: 103 gram
  • Afmeting: 104x58x13 mm
  • Geheugen: 3 GB - SD kaart
  • OS: Android 2.3
  • Display: TFT 256K colors
  • Displaysize: 240 x 320 pixels
  • Camera: 2.0 megapixel
  • Camera: foto/video - div.functies
  • Data: HSDPA / wifi
  • Features: gps-navigatie