Samsung Galaxy R

Samsung Galaxy R

De Samsung Galaxy R heeft veel weg van de Samsung Galaxy S2 alleen is dit de vereenvoudigde versie. Waardoor de smartphone goedkoper verkocht kan worden. Ideaal voor mensen die opzoek zijn naar een smartphone voor een kleiner budget dan normaal. Want zo kan je als nog beschikken over een smartphone van Samsung kwaliteit. Maar voordat we lovend praten over het toestel gaan we het toestel eerst nader bekijken. Want het toestel is bijvoorbeeld ietsjes trager dan zijn grote broer, maar beschikt nog steeds over een dual-core processor met 1GHz. Hierdoor werkt de smartphone nog steeds soepel zoals je gewend bent bij Samsung. Maar wat heeft het toestel nog meer in zijn mars?

Afmetingen/scherm en bediening

De Samsung Galaxy R is 12,60 x 6,70 x 1,00 centimeter groot en is 131 gram zwaar. Het toestel is voorzien van een superLCD beeldscherm. Het is misschien geen AMOLED beeldscherm zoals bij zijn grote broer. Maar de beelden zijn nog steeds scherp. Dankzij de speciale techniek is het beeldscherm ook nog eens energiezuinig waardoor de batterij onder ideale omstandigheden 580 minuten meegaat. Het toestel is alleen verkrijgbaar in de kleur zwart. Wat betreft de bediening werkt de Samsung Galaxy R op het vertrouwde Android 2.3 systeem Gingerbread. Hiermee kan je verschillende applicaties downloaden via de Android Market. Zoals de bekende applicaties als Angry Birds en WhatsApp.

Bel- & datafuncties / geheugen en connectiviteit

Met de bel- & datafuncties van de Samsung Galaxy R is niets mis. Bereikbaar zal je absoluut blijven met de ondersteuning van GSM 900, 1800 en 1900 MHz. De snelheid van internet onderweg zal ook geen problemen opleveren dankzij HSDPA en UMTS. Verder ondersteunt het toestel alle standaard opties zoals SMS, MMS en e-mail. Het interne geheugen van het toestel is zeker weten uitgebreid met 8GB intern flash geheugen. Mocht dit toch nog niet voldoende zijn dan kan je ervoor kiezen om het geheugen uit te breiden met een MicroSD kaart. Het overzenden van bestanden en data kan eenvoudig via Bluetooth, WIFI en USB.

Multimedia

Als we kijken naar de multimedia technologie van de Samsung Galaxy R dan doet het toestel niet onder aan andere smartphones. Zo is het toestel voorzien van de inmiddels beroemde TouchWiz interface waarmee je in één enkele oogopslag je social media kan controleren. Het toestel is verder voorzien van een 5 megapixel camera inclusief LED flits. Waardoor je zowel s’avonds als overdag de mooiste foto’s kan maken. Aan de voorkant van het toestel is een 1,3 megapixel webcam aangebracht. Dit kan gebruikt worden als webcam met chatten of voor videobellen. Alle bekende paradepaardjes zijn voorzien op de Samsung Galaxy R zoals Swype en de speciale Office documentviewer. Uiteraard heb je met jouw toestel toegang tot de Android market waarmee je de nieuwste applicaties kan downloaden. Mocht je dus niet veel waarde hechten aan een super mooi beeldscherm of een fotocamera met veel megapixels dan is de Samsung Galaxy R een perfecte smartphone. Hij doet niet onder voor zijn grote broer en kan goed meekomen met de veel duurdere smartphones op de markt. Een leuke oplossing dus als je niet veel budget hebt voor een nieuwe smartphone en toch een uniek exemplaar in je bezit wilt hebben.

 

Samsung acties

Profiteer nu van onderstaande Samsung acties. Aantrekkelijke Samsung aanbiedingen, scherp geprijsd dus extra voordeel.

Specificaties

  • Gewicht: 131 gram
  • Afmeting: 126x67x10 mm
  • Geheugen: 8 GB - SD kaart
  • OS: Android 2.3
  • Display: LCD 16M colors
  • Displaysize: 480 x 800 pixels
  • Camera: 5.0 megapixel
  • Camera: foto/video - div.functies
  • Data: UMTS/HSDPA / wifi
  • Features: gps-navigatie