Samsung Galaxy S3 Mini

Samsung Galaxy S3

Als je de Samsung Galaxy S3 te duur vindt dan ga je meestal opzoek naar een goedkopere oplossing. De Samsung Galaxy S3 mini is de oplossing voor als je een betaalbaar alternatief zoekt voor de S3. Uiteraard is de toestel een uitgeklede versie. Er zijn veel specificaties een stuk lager. Maar dit betekend absoluut niet dat de Samsung Galaxy S3 mini geen prima smartphone is. De smartphone is voorzien van een 1 GHz dualcore processor en een 1500 mAh batterij. Dit is allemaal net iets minder dan de grote broer. Maar er zit natuurlijk een groot prijsverschil tussen de grote broer en de mini.

Afmetingen/scherm en bediening

De Samsung Galaxy S3 mini weegt slechts 112 gram en is 12,20 x 6,30 x 1,00 centimeter groot. Het toestel is alleen verkrijgbaar in de kleur wit. Ondanks de goedkopere prijsklasse is het toestel voorzien van een Super AMOLED beeldscherm. De resolutie van dit beeldscherm is 800 x 480 pixels. Het beeldscherm is 4 inch groot, waardoor alles lekker duidelijk en scherm te zien is. Voor de bediening wordt er gebruik gemaakt van Android 4.1 Jelly Bean. Dit is de vijfde versie van Android. Standaard is de bediening geleverd met Google Chrome en Google Now toepassingen.

Bel- & datafuncties / geheugen en connectiviteit

Voor de ondersteuning van het GSM netwerk wordt er gebruik gemaakt van 900, 1800 en 1900 MHz. Snel internet is ook geen probleem en uiteraard wel handig met UMTS en HSDPA. Zonder internet heb je natuurlijk niets aan een Samsung Galaxy S3 mini. De beltonen bestaan uit trilalarm, polyfone en MP3. Het interne geheugen van de Samsung Galaxy S3 mini is 8 GB en kan worden uitgebreid met een MicroSD kaart. Het verbinden met apparaten kan met Bluetooth. Het is uiteraard mogelijk om de Samsung Galaxy S3 mini aan te sluiten op het draadloos netwerk met Wifi.

Multimedia

Muziek luisteren op de Samsung Galaxy S3 mini is geen probleem met de brede ondersteuning van audio. Vrijwel alle bestanden op het toestel af te spelen. Filmpjes zijn ook breed vertegenwoordigd met WMV8, WMV7, VC-1, H.263, MPEG4 en H.264. Op de Samsung Galaxy S3 zijn een aantal leuke functies toegevoegd. Misschien nog wel één van de grappigste is Smart Stay. Dit systeem detecteert wanneer je naar het toestel kijkt en past hierop de helderheid van het beeldscherm aan. Hierdoor bespaar je uiteindelijk de batterij van je smartphone. De fotocamera en filmcamera is wel iets minder in de kleine broer. Het toestel wordt geleverd met een 5 megapixel fotocamera en 720p filmcamera. Toch is dit toestel een prima alternatief als je een betaalbare Samsung Galaxy wil aanschaffen. Je krijgt alle luxe van Android en Samsung alleen tegen een lager tarief. Alleen voor het prachtige AMOLED beeldscherm is de aanschaf de moeite waard.

 

Samsung acties

Profiteer nu van onderstaande Samsung acties. Aantrekkelijke Samsung aanbiedingen, scherp geprijsd dus extra voordeel.

Specificaties

  • Gewicht: 112 gram
  • Afmeting: 122x63x10 mm
  • Geheugen: 8 GB - SD kaart
  • OS: Android 4.1.1
  • Display: Super AMOLED 16M colors
  • Displaysize: 480x800 pixels
  • Camera: 5.0 megapixel
  • Camera: foto/video - div.functies
  • Data: UMTS/HSDPA
  • Features: gps-navigatie