Review Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4

Nu de meeste mensen wel hebben ervaren hoe goed de Samsung S3 wel niet werkt, vonden ze het bij Samsung hoognodig om de opvolger eens flink te overtreffen, en dat is met deze Samsung Galaxy s4 zeker gelukt. Zo zijn er bij de Samsung Galaxy s4 een aantal features flink verbeterd, waaronder het beeldscherm, de functionaliteit van de camera. Tevens heeft de processor een upgrade gehad waardoor nieuwe functies en een verhoogd gebruiksgemak tot de mogelijkheden behoort. Standaard wordt deze Samsung Galaxy s4 geleverd met het Android jellybean 4.2 besturingssysteem en zijn de meest bekende Google-app’s ook geïnstalleerd. Dankzij het TouchWiz-interface kan je het toestel gemakkelijk bedienen door alle menu’s.

Afmetingen/scherm en bediening

Als we kijken naar het design van de Samsung Galaxy s4, met zijn 136,6 x 69,8 x 7,9 millimeter kunnen we zeggen dat de term compact wel oprecht is. Het toestel weegt 130 gram en is verkrijgbaar in een Black (zwarte) en White Frost (witte behuizing). Het toestel is dankzij het grote scherm eenvoudig te bedienen via het touchscreen en de grote menu knop die we inmiddels wel gewend zijn van Samsung. Dankzij het besturingssysteem en grote scherm kan je vrijwel alle app’s gemakkelijk spelen op deze telefoon. Het scherm van dit toestel is een onderdeel wat zeker benoemd moet worden. De Samsung Galaxy s4 beschikt namelijk over een royaal vijf inch Super Amoled full HD display. Dit display behaald een resolutie van 1.080x1.920 pixels met een dichtheid van 441 pixels per inch! Doordat het glas van Gorilla Glass 3 is gemaakt, wat de laatste generatie krasbestendig glas is, kan het dus ook tegen een stootje. Dankzij een nieuwe functie genaamd Adapt Display, wordt de kijkbeleving van elke afzonderlijke app aanzienlijk verhoogd.

Bel- & datafuncties / geheugen en connectiviteit

Ook de Samsung Galaxy s4 maakt gebruik van de standaard GSM netwerken van 900, 1800 en 1900 MHz. Een groot voordeel van deze telefoon is dat deze klaar is voor het G4 netwerk wat staat voor een nog snellere internetverbinding. Net als de meeste High-end smartphones kan je met deze telefoon ook gewoon sms’en en mms’en. Ook WiFi en Bluetooth behoren tot de standaard uitrusting van deze nieuwe Galaxy s4. Het geheugen van deze telefoon is doormiddel van een SD geheugenkaart eenvoudig uit te breiden. Standaard wordt de telefoon geleverd met 16 GB intern flash geheugen. Maar dit valt uit te breiden tot wel 32 GB. Mocht je nu data op je telefoon willen overzetten naar een pc, dan kan dit met behulp van een USB-kabel.

Multimedia

Ook op multimedia gebied is de Samsung Galaxy s4 niet achtergebleven. Vrijwel alle denkbare formaten zijn voor deze smartphone geen probleem. WAV, MP3, MP4, AAC, AAC+ hoeft niet vooraf geconverteerd te worden. Ook afbeeldingsformaten zoals JPEG, PNG, GIF, BMP worden prima weergegeven op het robuuste scherm van deze Samsung Galaxy S4. Met de standaard geïnstalleerde videospeler kun je de meeste formaten wel afspelen, maar deze kan je gemakkelijk uitbreiden door een andere video/muziekspeler te installeren via de Android Market.

 

Samsung acties

Profiteer nu van onderstaande Samsung acties. Aantrekkelijke Samsung aanbiedingen, scherp geprijsd dus extra voordeel.

Specificaties

  • Gewicht: 130 gram
  • Afmeting: 137x70x8 mm
  • Geheugen: 16 GB - SD kaart
  • OS: Android 4.2
  • Display: Super AMOLED 16M colors
  • Displaysize: 1080 x 1920 pixels
  • Camera: 13.0 megapixel
  • Camera: foto/video - div.functies
  • Data: 3G/UMTS/HSDPA
  • Features: gps-navigatie