Samsung Galaxy Xcover

Samsung Galaxy Xcover

De Samsung Galaxy Xcover heeft veel weg van de Samsung Galaxy S2. Maar het toestel kan meer want hij beschikt over een speciaal IP67 certificaat. Dit betekend dat je smartphone tegen alle omstandigheden bestemd is. Het toestel is waterbestendig, schokbestendig en stofbestendig. Valt je smartphone in het water? Dit is geen probleem met de Samsung Galaxy Xcover. Het toestel overleeft een half uur in het water tot ruim één meter diep. Dit maakt de Samsung Galaxy Xcover ideaal voor werkzaamheden in de bouw of tijdens een wereldreis in de jungle. Maar wat heeft de Samsung Galaxy Xcover nog meer te bieden naast zijn robuuste uiterlijk?

Afmetingen/scherm en bediening

Het toestel is 12,20 x 6,60 x 1,20 centimeter groot en weegt 135 gram. Hierdoor is de smartphone eenvoudig mee te nemen op reis of naar de bouw. Niet alleen het uiterlijk is robuust, maar ook de batterij met 660 minuten verbruikstijd. Het toestel beschikt misschien niet over een AMOLED beeldscherm, maar over een TFT beeldscherm. Maar het scherm is wel compleet aangepast op de meest extreme omstandigheden. Het scherm is o.a. voorzien van Gorilla Glass waarmee krassen voorkomen worden. De Samsung Galaxy Xcover draait op het bekende Android Gingerbread waardoor het een complete smartphone geworden is. Dankzij Android is het mogelijk om de nieuwste apps te installeren op het toestel en te gebruiken.

Bel- & datafuncties / geheugen en connectiviteit

Avonturiers kunnen vertrouwen op het betrouwbare netwerk via hun smartphone. Dankzij de ondersteuning van GSM 900, 1800 en 1900 MHz zijn ze overal bereikbaar. Met HSDPA en UMTS wordt razendsnel internetten vanaf de bouwplaats geen enkel probleem. Verder is er gedacht aan een uitgebreide kompas en GPS ondersteuning. Hiermee wordt het in samenwerking met Google Maps mogelijk om de weg te vinden als je verdwaald bent. Het interne geheugen van de Samsung Galaxy Xcover valt wel een beetje tegen met slechts 160 MB intern Flash geheugen. Gelukkig is het toestel uit te breiden met een MicroSD kaart. Mocht je bestanden willen overzenden of apparaten willen koppelen dan kan je gebruik maken van USB, WIFI en Bluetooth. Verder worden uiteraard sms’jes, mmsjes en e-mails ondersteund.

Multimedia

Naast alle apps zijn er nog meer standaard multimedia items ingebouwd in de Samsung Galaxy Xcover. Zoals een 3,2 megapixel camera met LED flitser waarmee je overal foto’s en filmpjes kan maken. De LED flitser heeft nog een speciale functie en kan via een instelling worden omgebouwd tot zaklamp. Erg handig voor op het werk of midden in de natuur. Uiteraard zijn de specifieke kenmerken van Samsung toegevoegd in de multimedia sectie van de Samsung Galaxy Xcover. Denk hierbij aan Swype waarmee je razendsnel sms’jes stuurt naar vrienden en familie door simpelweg met je vinger over het toetsenbord te vegen. Het toestel is verder voorzien van de TouchWiz interface waarmee je eenvoudig mails kan controleren en sms’jes versturen. Maar vooral je vrienden in de gaten kan houden via social media. De Samsung Galaxy Xcover is een complete smartphone met als extraatje een robuust uiterlijk waardoor je smartphone tegen alles bestemd is.

 

Samsung acties

Profiteer nu van onderstaande Samsung acties. Aantrekkelijke Samsung aanbiedingen, scherp geprijsd dus extra voordeel.

Specificaties

  • Gewicht: 135 gram
  • Afmeting: 122x66x12 mm
  • Geheugen: 160 MB - SD kaart
  • OS: Android 2.3
  • Display: 16M colors
  • Displaysize: 480 x 320 pixels
  • Camera: 3.2 megapixel
  • Camera: foto/video - div.functies
  • Data: UMTS/HSDPA / wifi
  • Features: gps-navigatie