Samsung Omnia 7

Samsung Omnia 7

De Samsung Omnia 7 was niet het enige Windows Phone 7 toestel dat werd aangekondigd. Het toestel werd namelijk tegelijkertijd met de HTC 7 Trophy en de LG Optimus 7 aangekondigd. Ondanks de concurrentie zijn er verschillende positieve verschillen tussen de Samsung Omnia 7 en andere concurrenten. Een absoluut pluspunt is bijvoorbeeld het 4 inch AMOLED multi-touch beeldscherm. Maar ook de krachtige processor van 1 GHz geeft extra mogelijkheden aan de Samsung Omnia 7. De hoogste tijd dus om de vergelijking te maken tussen de Samsung Omnia 7 en andere smartphones. Wij hebben in ieder geval de beste eigenschappen voor je uitgelicht.

Afmetingen/scherm en bediening

Het toestel is 12,20 x 6,40 x 1,10 centimeter groot en weegt 138 gram. De spreektijd onder normale omstandigheden is bij de Samsung Omnia 7 iets minder dan bij andere smartphones namelijk 370 minuten. Ondanks de wat lage accu kwaliteiten maakt het Super AMOLED beeldscherm een hoop goed. Op ieder moment van de dag is het beeldscherm haarscherp van kwaliteit. Zelfs in de zon is alles helder en heb je geen enkele moeite met het bekijken van filmpjes of het versturen van smsjes. De Samsung Omnia 7 is uitgerust met Windows Phone 7 en werkt met speciale Hubs. Een “Hub” is een soort snelkoppeling naar extra mogelijkheden op je smartphone. Een voorbeeld is de “people hub” waarmee je jouw vrienden in de gaten kan houden op social media. Een andere handige toevoeging is de “office hub” hiermee kan je het gehele Microsoft office pakket gebruiken op je smartphone.

Bel- & datafuncties / geheugen en connectiviteit

De Samsung Omnia 7 heeft een brede ondersteuning van GSM netwerken 900, 1800 en 1900 MHz. Verder is er een ondersteuning van HSDPA, UMTS, 3G, WiFi en Bluetooth. Volgens vele heeft de Samsung Omnia 7 de beste connectiviteit vergeleken met zijn concurrenten. Het toestel beschikt verder over 8 GB aan intern geheugen. Helaas zijn er geen mogelijkheden voor extern geheugen op het toestel.

Multimedia

De multimedia ondersteuning van de Samsung Omnia 7 is dankzij Windows Phone 7 uitgebreid. Uiteraard worden standaard formaten zoals WMV en MPEG ondersteund. Maar het is nu ook mogelijk om andere formaten te bekijken of te beluisteren via de nieuwe software. Het toestel is ook voorzien van een 5 megapixel camera en is verder uitgerust met een HD videorecorder inclusief LED flitser. Hiermee kunnen flitsende opnames worden gemaakt van jouw vrienden. Een andere multimedia toevoeging is Bing Maps. Bing Maps is een nieuwe toepassing van Windows waarmee gratis kan worden genavigeerd. Dit werkt via de speciale aGPS technologie. Een andere multimedia mogelijkheid is dat er verschillende bekende diensten zijn toegevoegd aan het toestel. Download bijvoorbeeld de laatste applicaties via de speciale Windows Phone Market of integreer Xbox Live met je smartphone. Een klein nadeel is wel dat nog niet alle applicaties beschikbaar zijn voor de smartphone, maar deze komen er wel aan. Kortom een leuk toestel voor een smartphone gebruiker die meer wilt. Een groot nadeel is wel de prijs waarvoor je nog verschillende andere smartphones kan krijgen met meer mogelijkheden.

 

Samsung acties

Profiteer nu van onderstaande Samsung acties. Aantrekkelijke Samsung aanbiedingen, scherp geprijsd dus extra voordeel.

Specificaties

  • Gewicht: 138 gram
  • Afmeting: 122x64x11 mm
  • Geheugen: 8 GB
  • OS: Windows Phone 7
  • Display: AMOLED 16M colors
  • Displaysize: 480 x 800 pixels
  • Camera: 5.0 megapixel
  • Camera: foto/video - div.functies
  • Data: UMTS/HSDPA
  • Features: gps-navigatie