Samsung Omnia W

Samsung Omnia W

Sinds de samenwerking met de Windows Phone is dit Samsungs tweede smartphone met het Windows besturingsysteem. De Samsung Omnia W draait op het Windows besturingssysteem 7.5 Mango. Een belangrijke toevoeging hieraan is de ondersteuning van Internet Explorer 9, maar ook de verschillende “Hubs”. De Samsung Omnia W is bijvoorbeeld voorzien van een speciale “People Hub” waarmee je jouw vrienden in de gaten kan houden via social media. Naast deze “Hub” zijn er nog meer zoals de “Office Hub” en de “Xbox Hub”. De toevoeging van de “Hub” maakt de Samsung Omnia W net een beetje anders als de andere smartphones. Het wordt dus hoogtijd om de smartphone eens onderhanden te nemen en nader te bekijken.

Afmetingen/scherm en bediening

De nieuwe Samsung Omnia W is 11,60 x 5,90 x 1,10 centimeter groot en weegt slechts 115 gram. Onder de ideale omstandigheden gaat de batterij van de smartphone 390 minuten mee en in standby stand 380 uur. De Samsung Omnia W is uitgerust met een Super AMOLED kleurenbeeldscherm. Waardoor het toestel zuinig met energie omgaat en de beelden er prachtig uitzien. Het beeldscherm is 3,7 inch groot en het toestel is voorzien van een 1,4 GHz processor. Een leuke toevoeging aan de Samsung Omnia W is de manier van multitasking. Binnen één conversatie is het mogelijk om te schakelen tussen een sms, social media en windows live messenger. Dit nieuwe systeem wordt mogelijk gemaakt door het geüpdatet systeem van Windows Phone 7.5 Mango. Zoals je gewend bent van Samsung kan je in de speciale Windows Phone market alle bekende applicaties downloaden en installeren. Zo werkt Mango o.a. samen met Angry Birds en de bekende applicatie WhatsApp.

Bel- & datafuncties / geheugen en connectiviteit

Net als alle andere smartphones ondersteund de Samsung Omnia W GSM 900, 1800 en 1900 MHz. Waardoor je in ons land overal bereikbaar bent. Als extra connectiviteit eigenschappen zijn HSDPA, UMTS, Bluetooth, aGPS, DLNA en Bluetooth beschikbaar. Het toestel wordt uitgerust met 8GB aan intern geheugen dat gebouwd is met Flash. Dit betekend dat het geheugen lekker snel werkt. Het geheugen is verder niet uit te breiden met extra geheugen. Maar hiervoor heeft Microsoft wel een eenvoudige oplossing bedacht namelijk de Microsoft Skydrive opslag. Hier kan je gratis 25 GB aan extra geheugen opslaan op je smartphone en deze o.a. via je computer weer openen.

Multimedia

Filmpjes kijken op je smartphone is geen probleem dankzij de ondersteuning van MP4, H.264, H.263 en WMV op de Samsung Omnia W. Maar ook naar de muziekliefhebbers is geluisterd met de ondersteuning van MP3, WAV, WMA en eAAC+. Verder is het toestel uitgerust met een 5 megapixel camera inclusief LED flitser en videoopname mogelijkheid. De video’s die gemaakt worden met de Omnia W zijn van zeer hoge kwaliteit namelijk 720p HD. Waardoor je full HD filmpjes kan maken met je smartphone. Voor liefhebbers van chatten is ook gedacht met de toevoeging van een VGA webcam waarmee je onderweg op msn via de webcam kan communiceren. Alles bij elkaar is de Samsung Omnia W een complete smartphone met leuke opties zoals de vernieuwde “Hub”. Reden genoeg om het toestel te overwegen voor een aanschaf.

 

Samsung acties

Profiteer nu van onderstaande Samsung acties. Aantrekkelijke Samsung aanbiedingen, scherp geprijsd dus extra voordeel.

Specificaties

  • Gewicht: 115 gram
  • Afmeting: 116x59x11 mm
  • Geheugen: 8 GB
  • OS: Windows Phone Mango 7.5
  • Display: AMOLED 16M colors
  • Displaysize: 480 x 800 pixels
  • Camera: 5.0 megapixel
  • Camera: foto/video - div.functies
  • Data: UMTS/HSDPA
  • Features: gps-navigatie